Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Summertime… ανακοίνωση!!!

«Νωρίς το θυμήθηκες», θα μου πείτε! Τι να κάνω, όμως, αφού πριν από λίγες μέρες αποφασίστηκε και (μου) ανακοινώθηκε ότι :

-το ψητοπωλείο «Grill Giotis» θα κλείσει την Παρασκευή, 1η Αυγούστου, και θα παραμείνει κλειστό ως την Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου (σύμπτωση : re-opening του μαγαζιού με re-broadcasting των αγαπημένων μου Radio Addicts – members of former Republic Radio).
Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, δεσμεύομαι ότι θα βοηθήσω στην ανακαίνιση του μαγαζιού, θα διαβάσω πολύ και πολλά και θα αφιερώσω χρόνο στη ψυχή και το σώμα μου (ξέρετε, τα γνωστά : μουσικές, γυμναστήριο, διακοπές, μπάνια... SEX!!!).

Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., οι εξετάσεις Ιατρικής της 1ης Εξεταστικής Περιόδου 2008 θα διεξαχθούν στις παρακάτω ημερομηνίες :
-Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
-Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ
»
(πηγή)

Αυτό σημαίνει πως άδικα αγχωνόμουν τους προηγούμενους δύο μήνες και πως επιτέλους μπορώ να ηρεμήσω για λίγο. Τώρα μπορώ να απολαύσω το καλοκαιράκι, να επιδοθώ σε θερινά sports θαλάσσης ή/και δωματίου, αλλά να επιστρέψω εγκαίρως στο αναγνωστήριο μου!!!

Προς το παρόν, σας υπενθυμίζω αυτά που πολύ εύστοχα είπαν κάποιοι φίλοι bloggers (συγχωρήστε με, αλλά δεν θυμάμαι πού τα διάβασα) :

τα καλοκαίρια στην Ελλάδα έχουν target groups ηλικίες 18-24» και
καλοκαίρι και blogging, δεν πάνε μαζί».

Σας αφήνω με λίγα καλοκαιρινά τραγουδάκια (για όλα τα γούστα)… και τα λέμε, εν καιρώ!!!

Summertime Summertime - The Jamies
Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini - Bryan Hyland
Those Lazy Hazy Crazy Days Of Summer - Nat King Cole
Sunny Afternoon - The Kinks
Summer Wind - Frank Sinatra
Summertime - George Gershwin - Porgy and Bess
Summertime - Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
Summertime - Billie Holiday and Louis Armstrong
Summertime - Charlotte Church
Summertime - Janis Joplin
Summertime - Los De Abajo
Summertime - Morcheeba
Summertime - Armand Van Helden
Summer Madness - Kool and the Gang
Sucker sun – Serafim Tsotsonis
Summer Breeze – CocoRosie
Crazy English Summer – Faithless
Summertime Cowboy - Husky Rescue
Summer in the City - Joe Cocker
Surfin USA - Beach Boys
In the summertime - Shaggy
Summer’s almost gone – Doors
…and the living is easy - Guts

Δείτε αυτό και αν αντέξετε, διαβάστε και το ανεκδοτάκι:

- Θα κάνεις αμμόλουτρα.
- Και θα περάσει ο καρκίνος γιατρέ;
- Όχι, αλλά θα αρχίσεις να συνηθίζεις το χώμα.

(πηγή)

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Υ.Γ. : Υπόσχομαι στους μουσικόφιλους αναγνώστες αυτού του κατακαημένου blog πως θα ανανεώνω συχνότερα την «μουσική πρόταση της εβδομάδας», που μπορείτε να βρείτε κάπου στα δεξιά! Ξέρετε πώς «λειτουργούμε», ε? Κατεβάζουμε, ακούμε και αν μας αρέσει, αγοράζουμε το cd! Share the music, but don’t forget to buy the cd’s!!!

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Σαν σήμερα…

... το 1979, γεννήθηκα! Καλώς ή κακώς!!!

Δεν μου αρέσουν τα γενέθλια, δεν τα γουστάρω! Ειδικά τα δικά μου, που είναι μέσα στο Sκατακαλόκαιρο και πάντα όλοι έλειπαν και λείπουν και κανείς δεν ήταν εδώ για να γιορτάσουμε… και ίσως και να μην είναι και τώρα!

Ο κύριος λόγος όμως, που δεν μου αρέσουν τα γενέθλια, δεν είναι η γιορτή, το party, που σχεδόν ποτέ δεν έγινε… είναι απλά το γεγονός ότι τα γενέθλια με αναγκάζουν να θυμηθώ τον παντοτινό μου καημό, την αιώνια απορία μου, τον λόγο που ίσως με οδηγήσει στο να μην αποκτήσω ποτέ παιδιά :
«εμένα ποιος με ρώτησε αν ήθελα να γεννηθώ σε αυτόν τον πλανήτη, σε αυτήν την εποχή, σε αυτήν την ήπειρο, σε αυτήν την χώρα, σε αυτήν την πόλη, σε αυτήν την περιοχή, σε αυτό το σόι, σε αυτήν την οικογένεια?»

Φανταστείτε… υποτίθεται πως είμαι γέννημα θρέμμα μιας καλής οικογένειας και μίας όμορφης και ερωτικής πόλης! Κι όμως, αν με ρωτούσαν… δεν θα ήμουν εδώ τώρα…

Για να μην το αναλύσω άλλο (και χαλαστώ), κλείνω αυτό το post με μουσικούλες, με τις οποίες κόλλησα λίγο τον τελευταίο καιρό…

(τρελό κόλλημα αυτό, λέμεεε)





(είμαι hippie... λες?)

Υ.Γ. 1 : Γενέθλια – ξεγενέθλια, εγώ χατίρια δεν χαλάω… το τραγουδάκι αυτό με πήγε χρόνια πίσω και το αφιερώνω στη νεράιδα της βροχής, αν και σκεφτόμουν να της αφιερώσω αυτό… Φιλάκια, νεραϊδούλα μου…



Υ.Γ. 2 : Αν μου πάρετε δώρο… πάρτε μου κάτι τέτοιο…

... καλά? ;)

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

On The Edge

Έχει περίπου ένα μήνα, ίσως και λίγο παραπάνω, που είδα την ταινία On the edge. Ήταν ξημερώματα Παρασκευής, γύρω στις 04:30 όταν μου πρότεινε η φίλη μου Zouzarela να βάλω Star Channel και να ακούσω... δηλαδή να δω την ταινία, αλλά και να ακούσω το soundtrack της!!!

Το εργάκι αυτό με βρήκε σε μία ψυχολογική κατάσταση... σχετική με τον τίτλο του και ίσως με το περιεχόμενό του! Η μουσική του, με κράτησε ξυπνητό μέχρι τις 6 το πρωί, όπου και τελείωσε, έκλεισα την τηλεόραση και μαζί τα μάτια μου...

Χωρίς να θέλω να σας ενθουσιάσω ή να σας απογοητεύσω, οφείλω να σας πω ότι σαν ταινία, αξίζει, όχι όμως και πολλά. Ίσως να ήταν η «φάση» που με πέτυχε τότε και με κράτησε να την δω. Ίσως να είναι και η διάθεσή μου τώρα, που με οδήγησαν να γράψω αυτό το κειμενάκι... και προς Θεού, δεν είναι «κριτική κινηματογράφου»... κάθε άλλο!!!

Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω… Είναι μία από τις λίγες φορές στη ζωή μου, που κουράστηκα να μιλάω και να ακούω (και το δεύτερο με στεναχωρεί ιδιαίτερα). Αν θέλετε, αφιερώστε 1,5 ώρα από τη ζωή σας και δείτε την ταινία. Από εμένα, έχετε «δωράκι» το soundtrack :

1. Irish Eyes - The Wolfe Tones (γι’ αυτό δεν είμαι σίγουρος)

2. Catch the Sun - Doves

3. 1979 - Smashing Pumpkins

4. Please forgive me - David Gray

5. The end of nowhere - Slim Whitman (ούτε γι’ αυτό)

6. God Kicks - Therapy?

7. Start - The Jam

8. A Town Called Malice - The Jam

9. Alright - Supergrass

10. He's not that kind of girl - Therapy?

11. Seven Day Mile - The Frames

12. Is She Weird? - Pixies

Bonus track : Spanish Flea - Herb Alpert & The Tijuana Brass

Μαζί με αυτά, ακούω και αυτό, που έχει άμεση σχέση! Καλή ακρόαση!!!

P.Š. : 3μΜ474 όμως? Πάλι? Χα! ;)