Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

(Άλλη) Μία εβδομάδα στο Νις!!!

Σύμφωνα με το παλιό, Ορθόδοξο, Ιουλιανό ημερολόγιο, η πρώτη μέρα του χρόνου είναι η 13η Ιανουαρίου – κάτι που στην Ελλάδα άλλαξε μόλις το 1923, όταν δεχτήκαμε το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Αυτή την «πρωτοχρονιά», λοιπόν, γιορτάζουν και οι Σέρβοι και… δεν γινόταν να μην γιορτάσω και εγώ μαζί τους!!!

Το ταξίδι κανονίστηκε λίγο «άτσαλα», μιας και έχω αρκετές υποχρεώσεις γύρω από την καριέρα που (επιτέλους) ξεκινάω, και όλα ετοιμάστηκαν μέσα σε μία – δύο μέρες (πράγμα παράξενο για εμένα). Γνωστά πράγματα πια, βαλίτσα στο ένα χέρι, εισιτήριο για το τραίνο στο άλλο, μόνο που αυτήν την φορά, το εισιτήριο είναι για δύο άτομα : ο καλός μου φίλος Στέλιος, έρχεται μαζί μου!

Από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε τα πόδια μας στο Νις της Σερβίας, ένιωσα σαν στο σπίτι μου και σαν να μην έλειψα ούτε μία μέρα. Η πόλη γνωστή, τα δρομάκια, τα σοκάκια, τα καφέ. Οι φίλοι αρκετοί, που μετά χαράς υποδέχτηκαν και τον Στέλιο.

Οι τέσσερις μέρες που περάσαμε με τον Στέλιο στο Νις ήταν γεμάτες βόλτες, φωτογραφίες σε λίγα αξιοθέατα, καφέδες και πολύ μπλα μπλα. Μιας και έζησα 7 ολόκληρα χρόνια σε αυτήν την πόλη, είχα να πω και μία ιστοριούλα για κάθε γωνιά και κάθε δρομάκι… και όπως είπε και ένας καλός φίλος «μάλλον έχεις να πεις παραπάνω από μία ιστορίες»!!!

Χάρη στις καλές μου φίλες Μ., Μ. και S., είχαμε κρατήσεις για το βράδυ της Σέρβικης Πρωτοχρονιάς σε γνωστό club της πόλης, το Simfonski. Το συγκεκριμένο υπόγειο μαγαζί κάποτε λειτουργούσε ως ελληνικό club, οπότε μου ήταν λίγο πολύ γνωστό και μου ξύπνησε παλιές αναμνήσεις (μέχρι και σφηνάκια με την μάνα μου και την θεία μου είχαμε πιει εκεί). Η βραδιά εξελίχθηκε όμορφα και τελικά καταλήξαμε στο νέο club Spark, όπου βρήκαμε τον κολλητό μου Darko, με φίλους και φίλες του (και τελείως τυχαία, βρήκα και δύο – τρεις Ελληνίδες, λίίίγο πιωμένες).

Τα υπόλοιπα βράδια μας ήταν χαλαρά, μιας και τα bars λειτουργούν ως τις 12 τις καθημερινές. Μία μπύρα σε ένα μπαράκι στο πάρκο της λεωφόρου, ένα ποτό (μπορεί και δύο) στην Pub Pleasure με τα παιδιά, την πολύ καλή παρέα μου στο Νις (και χάρηκα πολύ που προστέθηκαν η S., η M. και η Αn. σε αυτήν την παρέα) και έφτασε η Πέμπτη. Δυστυχώς την Παρασκευή ο Στέλιος δουλεύει και πρέπει να φύγει, αλλά… «ρε φίλε, θέλω να καθήσω λίγες μέρες παραπάνω, δεν σε πειράζει να ταξιδέψεις μόνος, ε?»… και φυσικά, είναι τόσο καλός φίλος, που καταλαβαίνει πως… «η Σερβία είναι η δεύτερα πατρίδα σου», όπως μου είπε και ο ίδιος!

Οι επόμενες τρεις μέρες γέμισαν με… τα τρελοκόριτσα! Πέρα από τα καφεδάκια που ήπια με τις αγαπημένες γειτόνισσες, με καλές φίλες, με όμορφες συμφοιτήτριες και με την τρελή κομμώτρια μου, γνώρισα την γυναίκα που κάποτε θα παντρευτώ (ναι, καλά), έκανα βόλτες με τον κολλητό Darko, χαλαρώσαμε στο σπίτι του (βλέποντας μία σειρά με μάγειρες) και τις υπόλοιπες ώρες βρισκόμουν με τις φίλες μου!!!

Παρασκευή βράδυ στο club Spark σε party με τον dj Derek Howell με την S. και την Αn., ξημερώματα Σαββάτου σε φούρνο με την Αn. για ένα «ελαφρύ» πρωινό (είχα ξεχάσει πόσο τρώνε οι Σερβίδες και ας μην τους φαίνεται) πριν πάμε για ύπνο και παραλίγο να βρεθούμε στη μέση μαφιόζικων πυροβολισμών, Σάββατο βράδυ στο club Spark, αυτή την φορά επάνω, στον όροφο, στο V.I.P. section (κανόνισε ο Darko), τρελό κέφι και χορός μέχρι αργά! Μέσα σε όλα αυτά, ένας χωρισμός μίας καλής φίλης και μία σκέψη να μου περνάει από το μυαλό : μήπως έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία? Μάλλον όχι, ας μην χαλάσει η πολυετής φιλία μας… χμμμ?

Με αυτά και με τα άλλα, με καφέδες, ποτά, χορούς και φαγητά (μιας και η μάνα του Darko είναι απίστευτη μαγείρισσα και κάθε φορά με παχαίνει… άλλο που δεν θέλω κι εγώ), καλούς φίλους και ακόμα καλύτερες φίλες ήρθε η Κυριακή και το ταξίδι μου έφτασε στο τέλος του. Πάντα περνάω καλά στη Σερβία, αλλά αυτή τη φορά… δεν ξέρω γιατί, αλλά πέρασα καλύτερα!!!

Η επιστροφή μου στην Ελλάδα δυστυχώς δεν ήταν καλή, μιας και αρρώστησα μόλις πέρασα τα ελληνικά σύνορα και εδώ και δύο βδομάδες περίπου, ταλαιπωρούμαι με ένα κρυολόγημα που δεν λέει να φύγει με τίποτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι επέστρεψα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον blogoκόσμο… και ήρθα για να μείνω… ή μήπως όχι?!?!?!

Επόμενο ταξίδι : τέλη Φεβρουαρίου… Σέρβικος γάμος (όχι ο δικός μου… χα)!!!

7 σχόλια:

Ταχυδρόμος! είπε...

Άλλος για Σερβίααααααααααααα!!!

TheMissKaten είπε...

re giatre an einai na phgaineis kathe mhn sth Servia giati den pas na meineis ekei na goustareis, na erxomaste ki emeis gis weekend, e? giati?
ps.pou etsi orexato pou se vlepo, den ton glitoneis ton gamo me Servida!!!!!!!!! :ο

Συβίλλα είπε...

Ε, α να χαθείς!

έχεις λυσσάξει στα ταξίδια!

άμαν πια!!!

Υ.Γ. καλά που κάνεις...

Τα φιλιά μου, ταξιδιάρικα..

Argy είπε...

Ti soi giatros eisai pou kollas kruologima?? e?

Mi ta les auta einai arnitiki diafimisi...:P

Kalisperaaa

TheMissKaten είπε...

prosperno ton prohgoumeno sxoliasth k leo giatre pou eisai? dose shmeia zohs, grapse kati, gia to gioth, thn peratzada tou YMATH h esto gia to aparadekto ekapideftiko systhma pou spoudazei giatrous k plhronei soubvlatzides...anything! pote tha pame se electro- party?

TheMissKaten είπε...

BLOG MAS YPOSXETHIKES K BLOG DE VLEPOUME!!!!!!LIERRRRRRRRRRRRRR

Alan Mixon είπε...

Спасибо за предоставление нам такой приятной информации. Это предоставляет такую ​​удивительную информацию. Пост действительно полезен и очень благодарен вам. Информация может быть действительно полезной для всех, как для ухода, так и для справки Пост действительно полезен.
Заработай бесплатно Robux crunch base законные советы 2018/2019